My MuSiC


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

keNaLi gUrLz yEan'D...









Go get your own pYzam Page Pets

Page Pets & MySpace Layouts



Hai sumer.. makasih bebanyak coz sudi jenguk2 blog yean neE.. yean harap ada yang sudi menjadi sahabat yean di alam maya ini..! anyway, buat rakan2 sumer, maafkan yean jika yean siarkan citer2 yang x m'yenangkan hati.. and yean harap you aLL enjoy...!!!



Sabtu, 22 Ogos 2009

YeaN beRceriTa...!!!

hai,,guys.... so sowie,, dah lamer x update blog nie... busy sangat ngan study coz dah nk sem 2 kan...
ok,,tutup cerita tuE... yean prnh citer ngan korang kan tentang kawan yean yang boyfriend dea (Aiman,,bkn nama sbnr) curang??? haaa... neE nk citer balik lar neE... sambungan dea.... hehehe.... dah lama dapat laporan mengenai hubungan mereka skrg tp baru arini yean update...

ok,,start dari mereka gaduh tuE...
pastu kawan yean,, ALIA(bkn nma sbnr) dapat sms dari pompuan yg masih lagi menjalinkan hubungan ngan bf dea... po
mpuan tuE (Ika,,juger bkn nma sbnr) jugak merupakan kwn Alia.. x rapat sangat tapi boleh larh...

"terima kasih kerana ko ngan lelaki tuE dah permainkan hati dan perasaan saye.. ingatkan ko adalah kawan saye,, tp rupe nyer musuh dalam selimut!!"

setelah mendapat penjelasan dari Ika,, baru larh Alia taw yg Ika dan Aiman tak pernah break up.. so,, kesimpulan dea,, Ika dan Alia dimadukan!! pastu,,Ika break up ngan Aiman dan bagi surat kat Aiman... dan kembalikan hadiah yg pernah Aiman beri dulu... Aiseh!! zaman skrg pown mc tulis surat lagi ker??? ahahaha...


"ko baliklah ngan Alia.. sy tarik diri... and sy pulangkn hadiah toe.. smoga ko bhagia..."

and pesanan terakhir dea pada Alia plak...

"Alia,,klu ko anggap sy neE kwn ko... terima balik c Aiman toe.. ape yg sy lihat,, dea pling sygkn ko,, b'banding dgn sy.."

adeih,,ayat mengancam!! pengorbanan cinta dari seorang teman bagi melihat kebahagian orang lain........huhuhu...
dan lepas semua nyer selesai,, Aiman dan Alia mc lagi m'neruskn hubungan mereka.. tapi syang seribu sayang..........
pada tarikh 08.08.2009,, mereka break up....

Alia kata dea x nk ganggu pelajaran Aiman buat masa neE... taun neE kan Aiman SPM.. dan Alia nk Aiman buat yang terbaik untuk diri dea,, family and tentu nyer utk Alia gak.. so,, biler dah habis nnt,, mereka janji nk balik and teruskn hubungan mereka,,
sekira nyer Alia sanggup menunggu dan x menerima lelaki laen dan,,
sekira nyer Aiman sanggup bersabar dan x mencari pompuan laen..
tapi amacam ngan taun depan lak?? kan giliran Alia SPM... huhhuhu..
ape pown,,

JODOH XKAN KEMANA PUNYER!! ekekeke....

berbalik kpd citer and kisah Ika plak,,dan aper yang yean tahu,,
Ika dah pown dapat pengganti Aiman skrg...
tapi sayang nyer,, cinta mereka terhalang coz abang Ika x suker lelaki tuE hinggakan mereka bergaduh... isk3,, lelaki zaman skrg slalu jer nak bertumbuk lar dan seangkatan dengannya...
dan akhir nyer mereka break up coz perkara neE dah sampai ke pengetahuan ibu bapa Ika... kecian kat Ika kan...huhuhuuhuhu

CINTA MONYET TUL!! hahaha



ok,,sebelum yean chow,,
yean nak minta pendapat korang sumer mengenai gambar kat bawah neE...
ade ker lelaki yg sanggup wat camtu??? demi cinta???
atau masih wujud ker lelaki yang mencintai sorang pompuan dan bukan nyer 2 atau 3 atau pown 4???
ader ker istilah CINTA SEJATI?? dlm idup neE.... zaman skrg...
hurm................................??????????????????????????




Jumaat, 14 Ogos 2009

Pemergian hamba Allah.......

assalamualaikum,,guys... baru arini yean dapat update setelah menghilang hampir sebulan... yean nak kongsi cerita pada kengkawan sumer... pada 4 hari yang lalu,, ayah kawan karib yean baru sahaja meninggal akibat kemalangan jalan raya berdekatan dengan skull yean.. Arwah tersebut sebenar nyer membawa van dan dlm perjalanan pulang ke rumah setelah menjemput budak2 skull sidang petang dari skull.. semasa turun bukit tuE,, arwah sedar yang brek kereta x b'fungsi.. dan ia pun terlanggar bas owg laen.. pelajar yg berada dalam van tue pula cedera.. ada yang patah tangan,, dan lebih menyedihkan lagi adik kawan karib yean yg berada dalam van pada masa tuE,, mengalami gegaran otak dan dea disahkan hilang ingatan.. begitu tabah kawan karib yean,,Azirah alami pengalaman perit tuE..

Azirah kebetulan x der dalam van masa kejadian tuE.. alhamdulillah dea x apa2... yean simpati ngan family dea,, mereka hilang punca pendapatan.. selama ini,, ayah mereka lar yg mencari duit untuk menyekolahkan anak2 mereka.. tapi setelah pemergian ayahnya,, seolah-olah mereka kehilangan tempat bergantung dan berlindung.. mujurlah kakak kepada Azirah iaitu an
k sulung dlm keluarga tersebut dah bekerja.. so,,blh lar keluarga nyer bergantung harap padanya.. dan mudah-mudahan wang yang diberikan oleh pihak sekolah,,dapat membantu kehidupan keluarga Azirah buat sementara waktu...so,, marilah,, kita sama2 sedekahkan Al-Fatihah buat ayah Azirah.... Amin

Jumaat, 10 Julai 2009

aWarD..!!!! uTk suMer....

Hehehe,,yean dapat AWARD baru dari sis HUNNY... cantek award neE,, cute! hahahaha......


1. Nyatakan 5 Fakta Menarik Pemberi Award Ini
>yean call dea KAK HUNNY.....nama sebenar yean x taw ar,,ekekeke....
>orang nyer lucu,,suka kawan ngan KAK HUNNY!!
>suker puji orang laen....hahaha
>kate nyer dea suker shopping??? hahaha,,samalah!!
>
and suker tengok wayang!! nnti blanja yean key,,,ekeke


2. Setiap blogger harus menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya.
>ader lesung pipit yang comey,,chewah!!
>pandai bawak kete,,tp x der lesen!! hahaha

>skew SHOPPING..! like Kak Hunny...

>skew TGK WYG gak..klu orang blanje,,ekeke
>sorang yg Tegas,, bile melibatkan disiplin anak buah (pengakap)
>skew kacau orang yang tengah dating!! wakaka,, kacau daun gitu....
>
kuat maj0k,, and cepat maraH..
>XSKEW bile ada orang yang nk b'musuh ngan yean...huhuhuhu
>skew cari gaduh,, sampai ade kes bertumbuk ngan kawan2..
>Tp still baik hati ngan orang laen..hehe,, puji diri sndri!! wahaha


3. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka...
>KAK QYN QYNA,, baek ati,, suker coz dapat kawan cam akak...ekeke
>ADIK SAKURACUTE,, blog dea cute sangat!! macam orang dea!!
>FAUZAN,, dea ada pendapat yang bagus,,kitorank slalu bertukar pendapat..
>SYAFIK,, baru kenal,, tapi suker citer ngan dea,,hehehe
>KAK SHARINA,, follower baru yean....nice orang nyer!!
>KAK NUR SAKINAH,, banyak citer menarik yg blh d kongsi ngan akak kina neE...hehe
>KAK AJWIN AJEERA,, baek ati,, suker tlg org.. cantek plak tuE,,ekeke
>KAK AINA,, lucu orang nyer.. best dapat kawan macam akak,,ekeke
>PWINCESS AJA,, akak yg cute,, suker tgk wajah dea,,sama macam akak yean,,haha..
>MIERA,, suker kongsi citer ngan dea..mc muda tp nmpk matang!! hehe
>AND BUAT SUMER FOLLOWER YEAN!!! TAKE IT.....

Rabu, 8 Julai 2009

BUKAN NO.2 TP NO.1!!!


Salam,,guys... hohoho,,,dah lama x online... sowie,,akhir2 neE busy sangat.. and yean baru lepas habis dari camping orentasi pengakap.. yean jadi Ahli Jawatankuasa (AJK).. haha,,busy sngat,,sampai x sempat nk tido...3 ari 2 mlm lagi tuE,,huhuhu... pening,,pening.. dan yang lebih menyakitkan lagi,, semasa malam kebudayaan,, para peserta yang mengikuti camping tersebut diarahkan membuat persembahan samada nyanyian atau lakonan dalam setiap kumpulan... ada lima kumpulan kesemuanya... and ada dua kumpulan yang buat lagu,, menggunakan lirik cari jodoh,,wali band,, dan mereka menyanyikan lagu tuE,,kira buat lirik sendiri lar..mereka ubah..haha,,and tajuk dea AJK PENGGANAS!! ya robbi,, dan lebih menyakitkan lagi,, lagu tuE ditujukan untuk yean?? hah,,can u believe it?? garang sangat ker yean ngan mereka?? isk3,, mengikut kata rakan yean,, yean neE terlalu tegas pada peserta.. salah atau lambat skit,, pasti yean akan suruh mereka buat bangkit tubi...haha,,,whatever!! bagi yean,,itu hanya untuk membuatkan peserta lebih berdisiplin... ok,,berbalik kepada tajuk yean kat atas,,hahaha,,,yean nak bgtaw yang yean happy sesangat....akhirnya impian yean slama neE tercapai gak... guru kelas yean bgtaw yang sebenarnya yean yg dapat tempat pertama dalam semester neE.. dan lebih menggembirakan lagi,, yean jugak dapat tempat pertama secara keseluruhan kelas-kelas form 4 dalam bidang sains teknologi... wow,,happy nyer!! x sangka,,,hehehehe... and,,alhamdulillah,, rezeki yean banyak.... hari isnin time perhimpunan telah diadakan majlis penyampaian hadiah... hehe,,banyak taw yean dapat,, yean dapat sijil kecemerlangan 2,, hamper,, and baucer rm50....hahaha,, pastu guru kelas and parents yean sediakan hadiah gak buat yean... best nyer!! ramai gak pelajar and rakan-rakan yean yang bgtaw mereka nak kalahkan yean pada semester 2 nanti...hurm,,x pe... yean akan lebih berusaha,,chaiyok!!

p/s:bla,,bla,,bla,,bla,,bla,,bla....

Isnin, 22 Jun 2009

NO.2????

Hahaha,,yean happy sesangat taw.... keputusan exam semester 1 dah diumumkan.. and secara langsung nyer,,,ekeke...yean dapat no 2,,hahaha... tapi yean x happy sangat ngan keputusan tuE,, coz slame neE yean berusaha bersungguh-sungguh untuk dapat tempat pertama,,huhuhu...sedey nyer,,yean kalah ngan ketua klaz yean,,,syakina... dea yang dapat tempat pertama,,huhuhu...tapi takpe,, yean akan berusaha lagi,, demi untuk menjadi seorang pelajar yang cemerlang,,chaiyok!! hahaha... BE THE BEST,,BEAT THE REST!!!! hehehe

Mata pelajaran yang yean ambil ialah,,,
1.B.Malaysia-A2
2.B.Inggeris
-B3
3.Science
-B3
4.Math
ematics Modern-B3
5.Science Sport-B3
6.Biology-????hahaha,,60 kebawah jer...
7.Additional Mathematics-tak tau lagi....hehehe
8.Pendidikan Agama Islam-A1
9.Tasawwur
-A1
10.Sejarah-A1
11.Pendidikan sivik-62%
12.Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan-A1

Hahaha,,keputusan x begitu memuaskan larh,,ekeke...x per
,,yean akan cuba perbaiki lagi...huhuhu..


daddy yang menyambut kelahiranku,,
daddy yang mendidikku hingga dewasa,,
daddy larh segala-galanya buatku....



Anyway,,sebelom yean terlupa,, HAPPY FATHER'S DAY.. buat daddy tersayang,, yean minta maaf coz keputusan yean neE belom cukup buat daddy bangga.. tapi yean janji,,yean akan cuba sehabis baik pada masa akan datang....hehehe,,LOVE U DADDY!!!! this is for my daddy!!!!ekeke




p/s: nak nanges,,huhuhuhu!!!!

Khamis, 18 Jun 2009

aWarD..!!!! uTk suMer....

Award Kak Wanie dan Kak Zainina daripada Adik Hidayah Hamdi ngan Adik Sacuracute!!!



terma dan syarat:
♥ letakkan logo award ini di blog anda.
♥ anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
♥ pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui backlink dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda.
♥ informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
♥ berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.
I want to pass this award to :
  • KAK AINA
  • KAK AJWIN AJEERA
  • KAK QYN
  • KAK HUNNY
  • KAK CAPIQA
  • ADIK SYIFA
  • FARZANA
  • PAATZ
  • KAK YANA
  • KAK FARIHIN
  • ALL MY FOLLOWER!!,, HE3
  • yg x disebut nama tuE,,jgn larh sedey ek,,,?? ambik jer,,ekeke....

Rabu, 3 Jun 2009

TERLUKA....????

Ini ada kisah yang sangat perit buat kalangan remaja wanita masa kini.. kisah neE,, dialami oleh kawan baik yean sendiri.. kesian plak yean ngan dea neE.. Anyway,,yean nak kongsi cerita dea neE ngan kengkawan sumer and bagi pendapat korang pada kawan yean neE,, apa yang harus dea lakukan untuk menyelesaikan masalah dea....k???

*********

Hati aku benar2 terluka... sesangat terluka..!!! Lelaki yang paling aku percaya dan sayangi telah melukakan hati aku.. Kelmarin,, aku pegi jumpa lelaki yang merangkap BoyFriend aku tuE c0z dea akan pegi ke SANDAKAN untuk mewakili TENOM dalam pertandingan silat olahraga nanti dalam seminggu neE.. Orang kalau dah kemaruk bercinta neE,, x sanggup rasa nyer kalau berpisah lama2.. Pastu aku minta handphone dea,,tiba2 jantung aku bagaikan berhenti berdegup.. Aku check ar inbox mesej dea,, ada nama pompuan tuE yang merangkap ex-GirlFriend dea.. Mereka masih berhubung lagi dan bila aku baca mesej tersebut,, tau apa pompuan tuE tulis????

GUD NITE AND LOVE U 2....

Haaaah!! Naik gila aku dibuatnya.. yang aku tak puas hati neE,, pompuan tuE tulis LOVE U TOO.. Hairan jugak aku dibuatnya,, mustahil pompuan tue cakap "love u TOO" kalau BF aku tak memandai cakap ngan dea I LOVE U.. Dan bila aku tanya kat BF aku pasal mesej tuE dan hubungan dea ngan ex-GF dea tu skang,, dea hanya jawab...


"Kami dah tak de apa2 hubungan.. dea jer yang slalu sms and call abg tapi abg tak layan pun.."


Huh,,senang jer dea cakap camtu!! Aku tak caya!! Pastu aku tak de mood nak DATING lama2 ngan dea.. Aku blah ar trus meninggalkan dea kat sana.. Balik aje dari rumah aku report kat abang angkat aku,, and minta dea siasat coz abang aku kenal sangat ngan pompuan tuE.. Mereka kira kawan baik jugak larh.. And yang lebih mengejutkan pompuan tuE mengaku ngan abang aku yang BF aku ngan dea masih couple... Cish,,sampai hati BF aku tipu and sakitkan hati aku.. And ntah bila plak mereka tuE couple balik.. And akhirnya sesi bersms dengan BF aku berlangsung dan membuatkan aku skang neE tengah dOk fikir sama ada nak teruskan hubungan kami atau tidak.. So,,buat kengkawan and follower Gurlz Yean'D neE,, saya nak minta pendapat korang mengenai masalah yang tengah saya hadapi neE.. sebelum tuE,, baca dulu sms antara aku dengan BF aku neE...(tapi jgn plak ader yg termuntah bile baca...yelah,,mana taw ada org yang geli geliman ngan panggilan yang kami gunakan antara satu sama lain,,hahaha)


"Akum..Syg nak tanya abg sket,,blh??"

"Tnya larh,,apa dea.."


"Abg jwab dgn jujur arh..Abg masih c0uple ma si _ _ _ kan.. Syg mo dengar sendiri dari mulut abg,,bukan dari mulut orang lain!!!" (masa neE aku tengah bengang sangat)

"Abg uda break ma dea.." (selamba jer dea m'jwab..isk3)

"Bila?? Tadi?? Atau lama uda??"

"Lama uda..."

"Abg tipu kan..Tadi abg angkat syg call,,dea kawan baik pompuan tuE.. and pompuan tuE sendiri yang mengaku abg masih couple ma dea... baru jak dea cakap tadi.. abg tipu kan??" (aku benggang neE,,memandai jak tipu orang..huhu)

"Dea blum taw lagi yang abg kasi break dea.. tapi kalau syg x pcaya x pa larh.. dari syg jak.." (neE aku confuse sket.. mana ada orang x bagitaw ngan pasangan dea kalau dea nk break ngan orang tuE.. hish,,lawak,,lawak..)

"Syg tak tau nk cakap apalagi..tapi kalau abg memang sayang ma dea,,syg boleh undur diri.. Syg sanggup lagi jadi adk angkat abang macam dulu daripada jadi orang ke-3.. syg x maw sbb syg,, pompuan tuE terluka..lagipun dea kawan syg.. and terserah abg maw pilih sepa.." (akhirnya dengan airmata yang menitis di pipi,, aku luahkan segalanya yang terbuku di hati.. sedih gak tapi aku x boleh pentingkan diri sendiri.. pompuan tuE boleh gak dikatakan kawan aku wlaupun tak rapat sangat..)


"Tapi abg nilai kamu dua,, abg suka lagi ma syg.." (ceh,,lelaki...!! mula larh tuE bermulut manis..)


"Tapi syg tak suruh abg break ma pompuan tuE.. syg jugak tak suker abg pasang 2.. apa yang sayang nampak,, pompuan tue sygkan abg.. so,rasa nyer syg yang kene lupakan hasrat hati syg tuk bersama ngan abg..." (chewah,,jiwang!!! tapi dalam kesedihan sebenar nyer sewaktu m'gungkap tuE)

"Jadi syg mo break ma abg larh neE???"

"Ntah larh..syg sgt sayangkan abg.. tapi syg tak boleh pentingkan diri sendiri kan..ntah larh,,nnt larh kita cakap pasal neE..syg nak tenangkan fikiran neE dulu..Smekom.." (akhirnya aku lemas dalam tangisan...huuuuu)

"Sama larh,,abg pun sayang sangat ngan syg.. syg rehat larh dulu,,wassalam..."

*********

So,,apa pendapat korang sumer mengenai kisah yang dialami oleh sahabat baik yean neE??? yean x reti larh nak bagi pendapat yean kat kawan yean neE,, coz yean bukan nyer ada pengalaman macam korang sumer.. so,, sama2 larh kita nasihatkan and bantu sahabat baik yean neE....(huhu,,yean pun sedey sebenar nyer bila baca kisah dea neE...huuuu)

p/s:bagilah pendapat korang melalui pengalaman sendiri...huuuuu

Ahad, 31 Mei 2009

aWarD..!!!! uTk suMer....

award from MIERA

NYATAKAN 5 FAKTA MENARIK TENTANG SI PEMBERI AWARD INI
  1. caNtiK,,mAniS,,N baiK haTi...
  2. daH LaMa yeaN naK beRbuaL nGan diE,,taPi tiAp kaLi yeaN nAk tinGgaLkaN koMen aPa2,,mEsTi X leH..nApA eK????hUhU
  3. bloG aWk caNteK LarH mIeRa,,waRna waRni pLak tuE,,ha3..
  4. teRinGiN naK keNaL aWk LeBih DeKat,,JaDi aKak yeaN bLh,,hAhA..
  5. X tAw nK cIteR aPa paSaL aWk c0z X kNaL saNgaT..aPa2 pOwN,,LepaS aWk baCa kaTa2 yeaN yG meNgaRuT neE,,eKeKe,, sLaLu Larh jeNgGuk bLog yeaN,,k??? wE wiLL bE a g0oD fRenZ..(sowie,,ayat bi yg simple neE mcm tunggang langgang plak,,ekeke>>>)


SETIAP BLOGGER MESTILAH MENYATAKAN 10 FAKTA ATAU HOBI DIRI SENDIRI
  1. naMa gUa Gurlz Yean'D...buKaN Gua Niah,,k...ha3
  2. UmUr 16 tAhuN..baRu foRm 4,,muDa laGi..
  3. suKa saNgaT nGaN benDa2 YanG maSaM2 liKe maNgO,,beLimbinG...aiYo,,meLeleH aiR liUr,,hoho..
  4. sTuDy kaT sMk KeninGau..kLaz toP 3...kiRa ok laRh tuE..
  5. yeaN teRsanGat nakaL,,neE abG sukRi yG caKaP..
  6. AhLi peNgaKaP,,anD ahLi siLaT Gak..ha3
  7. aDa oraNg meNaruH haTi kaT yeaN,,byK gaK,,kiRa laWa larH neE...he3
  8. suKa buaT maSaLah hinGga m'buaTkaN orG laiN riSau s'sGt..
  9. bUdaK menTah laGi,,coz bLum perNah di maSak,,yeLah.. maNa aDa oRanG keNe maSak kaN,,waHaHa..!!
  10. raJin s'sGt,,biLa aDa uPah jeR...ekEkE..
[MEREKA HEBAT!]

ANDA PERLU MEMILIH 10 PENERIMA AWARD DAN DESCRIBE TENTANG MEREKA.
UNTUK SEMUA FOLLOWER YEAN!! PLEAZ TAKE IT!

2nd AWARD pLak!!

RULES:

1. put this badge on your awesome blog.

2. award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.



NIE SUMER UNTUK ALL FOLLOWER YEAN...!! AMBIK ,K??? AWARD INI MESTI MEMPUNYAI WARIS,,,HAHAHA...!!! DEMI UNTUK KEMAJUAN AHLI2 BLOGGER!! CHAIYOK!!


P/S: Sowie,,perangai gile2 yean dah datang,,mula larh tue nak merepek,,ekeke...lebih baik yean stop menulis skang,,nanti makin menjadi-jadi plak,,ekeke...k,smek0m...!!! haha

Khamis, 28 Mei 2009

KEKASIH?? PENTING KER???



Hai,suMeR!!! naK taNya siKiT boLeH??? eRm,,YeaN naK DenGar peNdaPaT koRaNk sUmEr mEnGeNai iSu neE... boLeH bAgI taK?? he3,,yeAn pAsTi daN yaKiN,, keNgkaWan sUmeR paSti beRbeZa dArI seGi paNdaNgaN meNgeNaI isU yEaN neE... yeaN cuMa naK deNgaR jeR peNdapaT koraNk,, maNa Larh taW b0Leh bUaT ikTibaR uNtuK yeaN,,eKeKe....b0Leh kaN???? YeAn haRap keNgkaWan sUdI meNyuaRakaN peNdapaT menGenai iSu neE buaT yeaN kaT siNi.. eKeKe,,bLh kaN?? bLh kaN?? bLh kaN??




SaLaHkaH diRi kiTa diSaYanGi daN dicIntaI oLeH inSaN laiN???








SaLahkaH jiKa diRi kiTa juGa meMpuNyaI peRasaaN yanG saMa teRhadaP pasaNgan kiTa???









aKaN baHaGiakaH
diRi kiTa jiKa

berSamaNya???









aKaN terLuKakaH
haTi kiTa jiKa
terLalu meNyanYanGinYa????








maSiH adaKaH keMaaFaN daN
ruAng dI haTi inI buaTnYa jiKa
dIa meLukaI haTi kiTa???







P/S: BERIKAN PENDAPAT ANDA MENGENAI ISU NEE....HE3

Jumaat, 22 Mei 2009

YeaN meNghiLanG...!!!

huhu,, dah lama x bukak blog...!! sowie larh ek,, yean skang neE busy sangat,, apatah lagi skang neE time exam.. lepas habis exam plak,, yean kene p sandakan time cuti neE coz yean wakil silat.. biase larh,,orang terer kan,wahaha...prasan plak!! erm,, yean nk minta maaf sangat2 ngan kengkawan yang dah lama tunggu n3 baru CINTA SI GADIS BISU tuE,, yean cuma x der masa nak post n3 tuE... sowie,,ek!!! and buat karya yean yang baru tuE,, FINDING A TRUE LOVE,, mybe yean akan post episod pertama pada awal bulan 6.. bagi peminat2 FAHRENHEIT,,sabar2 ek...ekeke,,yean akan post jugak n3 CSGB tuE,,dun wury be hapi... hoho!!!

Little baby Kak Jue

My Little baby
Order online...just email her,,kjue
*http://juliaesqa.blogspot.com
jue122@yahoo.com


haaa,, neE hadiah daripada kjue buat yean sempena birthday yean hari tuE!!! happy sesangat coz dapat novel yang best.. ini first novel yean taw,,ekeke.. yean tak pernah beli novel slama neE,, asyik pinjam ngan kawan jer... tulah yang buat yean happy sangat,,ekeke!!! kengkawan plak suker sangat baca novel neE,, t'utama nyer yean larh,,hahaha.. bukan senang nak baca novel yang mengisarkan tentang kisah hidup orang korea taw.. first,, bla yean baca novel neE,, yean ingatkan kjue dah pernah pegi kat korea,, apa tak nyer,, semua nama tempat kjue taw,he3.. kengkawan yean plak minat sangat ngan korea,, yean pun!! hoho,,bila jumpa jer kat skull mesti citer pasal artis2 korea.. t'utama nyer actors dea larh,,wahaha!!! yean nak sangat pegi kat korea and lebih best lagi,,yean nak pegi kat PARIS!!! waaa,,bila larh peluang tuE datang ek..he3,,anyway,, buat kjue plak thanks a lot.. yean hargai apa yang kjue buat and beri kat yean,,huhu... terharu nyer!!! ekeke


DIAKAH.....ORANG ITU???

yean dah jumpa seseorang yang sangat yean harap akan muncul dalam hidup yean.. akhir nyer,, dea dah datang dalam hidup yean.. yean tak sangka plak yang doa yean dah dimakbulkan... so sweeT,,,!!! nak taw sape???? ekeke,, ntah larh nak mula dari mana... tapi yang pasti dea seorang JEJAKA yang caring sangat2 kat yean,,chewah!!! tapi jangan salah faham ek,, yean bukan nyer bercinta ngan dea,, tapi just ABANG ANGKAT jer...!!! x lebih dari tuE.. yean kan masih budak2 lagi,, masih blajar lagi,, spm pun belum,,wahaha!!! tapi ntah larh,, yean rasa dea larh orang nyer yang yean harapkan sangat2 untuk muncul dalam hidup yean.. nak kata JATUH CINTA,, x plak... besa jer pun.. yean neE anak sulung,, x der abang ngan kakak.. so,,slama neE yean harapkan dan ingin merasai sangat KASIH SAYANG daripada abang ngan kakak neE.. bukan nyer kasih sayang yang diberi oleh mummy and daddy x cukup,, cukup!!! cukup sesangat!! cuma bila kita disayangi oleh insan yang bergelar abang or kakak neE,, beza taw.. mereka lebih memahami PERASAAN kiter,,coz usia kan hampir sebaya...hoho,, dan alhamdulillah,, yean dah temui 2 insan yang yean harapkan untuk hadir dalam hidup yean neE,, iaitu ABANG ALONG dan jugak KAK ERNAWATI...he3,, kak Jue,,kak Qyn,, kak Awin,, kak Hunny,,kak Yana dan ramai lagi kenalan dalam blog neE pun yean anggap macam akak yean sendiri taw!!! hahaha


*JANGAN PERNAH BERUBAH menjenguk blog yean neE,k??? he3..

Ahad, 10 Mei 2009

Hari Ibu...!!!

first time yean sambut hari ibu!!! ekeke,, pagi tadi yean belikan mum kek disertakan dengan kad ucapan... he3,,yean gembira sangat bila lihat mum gembira hari neE... yelah,,selama neE kan mum sibuk sangat dengan kerja dea,,sampai tak sempat nak luangkan masa ngan anak2 macam dulu.. anyway,, yean sayang,,sayang,,sayang sangat kat mum kerana tak pernah abaikan kami berempat walaupun mum busy sangat akhir2 neE.. dea tetap akan luangkan masa hujung minggu nyer bersama kami,walaupun bukan selalu sangat,, ekeke... macam nak nanges plak yean skang neE,huhu...
Buat mum tercinta,, yean doakan mum panjang umur,,sihat sentiasa,, and thanks a lot kerana telah memberi peluang kepada yean dan adik2 yang lain untuk menikmati dan merasai hidup di dunia ini.. mum,,kami semua sayangkan mum,, dan mum larh satu2 nyer ratu kat hati yean dan adik2.. SAYAAAAAAAAANG MUM!!! muahxxxxxxxxxxx!!!!!!!!!
yummy!! sedap nyer!!! hohoho....


*******

Cara terbaik untuk menyatakan ” I love U mum..” :

  • hantar SMS ( tapi.. Ibu anda mungkin tak perasan SMS anda.. )
  • hantar MMS pada Ibu dengan gambar anda… (. malangnya.. Ibu anda mungkin tak tahu nak guna MMS ni..)
  • hantar bunga “Fresh”
  • hantar kad ucapan…
  • ermmm …mungkin boleh hantar E- card… sahaja…
  • ataupun cara yang paling “cool” adalah dengan menempah satu “Mother’s Day Cake” untuk Ibu tersayang… (… & Ibu anda akan ingat betapa sedapnya kek anda selama setahun……..)

100_1326

.....GOOD LUCK!!!

Sabtu, 2 Mei 2009

Berita Sedey!!!

yean tak tau nak mula dari mana.. tapi sebelum tuE yean nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua follower yean yang sudi menjengguk blog yean neE.. and yean nak minta maaf banyak2 buat kengkawan yang dah lama sangat tertunggu-tunggu n3 baru yean.. yean busy sangat skang neE,, tulah pasal x dah lama tak bukak blog... neE pun yean baru balik dari asrama semalam coz yean dapat panggilan dari mum.. yean skang neE tengah busy dengan pelajaran yean,,and seminggu lagi nak exam.. yean tinggal asrama selama seminggu jer coz yean dan kengkawan yang lain akan mengikuti pertandingan silat yang akan diadakan pada 5-7 Mei 2009.. pastu exam plak pada 11 Mei 2009.. huhu, fenin kepala yean.. and berita yang menyedihkan itu ialah nenek tersayang yean dah meninggal pada 1 Mei 2009.. Al-Fatihah..

yean tak dapat bayangkan bagaimana datuk yean skang neE.. datuk and daddy yean yang menghantar arwah nenek yean ke luar negara untuk berubat.. namun,segalanya sia-sia sahaja. dan inilah kali pertama yean mendengar tangisan datuk and daddy yean.. walaupun hanya melalui telefon,, tapi yean dapat rasakan betapa sakitnya penderitaan yang di alami oleh kedua insan yang yean sayangi itu.. mum and aunty jugak tak henti2 nangis,, arwah nenek yean dikebumikan semalam di luar negara.. yean tak dapat melihat wajah arwah nenek yean buat kali terakhir..huhu,sedeynyer!!!!!

mata yean bengkak coz semalaman menangis.. yean tak sangka nenek yean pergi semasa yean tak ada di sisi dea.. yean dah janji ngan arwah sebelum neE akan belikan arwah sepasang baju kurung bila arwah nenek dah sembuh dari penyakit yang di alaminya.. arwah nenek yean dirawat di luar negara and semasa pemergiannya,, yean tak ada di sisi.. yean masih ingat lagi,, yean pernah berjanji dengan arwah nenek bahawa yean akan belikan sebuah rumah banglo bila yean dah besar nanti dan berjaya dalam bidang yang yean minati sejak dari kecik lagi.. tapi yean tak sempat nak tunaikan semua janji2 yean tuE.. walaubagaimanapun,, yean janji akan belajar bersungguh-sungguh kerana itu adalah harapan arwah nenek yean skang.. and yean tak akan hampakan harapan itu..

"Ya Allah, engkau tempatkanlah arwah nenek hamba di kalangan orang-orang yang beriman. Sesungguhnya, arwah nenek hamba tidak pernah melanggar perintah-Mu. Dan berikanlah ketenangan kepada rohnya. Amin"

Jumaat, 10 April 2009

Dapat Award!!!

yippie!! yean dapat award dari adik sacuracute... ekeke... cantek plak tuE... kengkawan sumer boleh nampak kat tepi neE...ekeke..! anyway, buat adik sacuracute, kak yean ucapkan terima kasih banyak2 buat award tuE,huhu.... terharu nyer!!! and thank you so much coz sudi jengguk blog kak yean and follow me.. begitu jugak dengan kengkawan yang lain... love you aLL!!! muahhhxxxxxx!!!!

Rabu, 8 April 2009

Kesibukan Memanjang..!!!

hai, kengkawan sumer....!!! dah lama rasa nyer yean tak update n3 baru, right???? he3, besa larh... yean skang neE busy sangat ngan aktiviti kat sekolah,huhu... silat ada sebulan lagi nak training sebelum pertandingan...! minggu neE plak yean sibuk ngan bola tampar.. lawan sekolah-sekolah lain... sekolah yean jadi tuan rumah, ekeke...! pelajaran yean plak terabai.. neE yang tak suker neE... dah larh yean ambik subjek tambahan iaitu additional mathematics, prinsip perakaunan ngan tasawur islam, iskh3..!!
yean ambik subjek2 tu time guru kat kelas yean tak der so, yean pegi blajar kat kelas orang lain,he3... yean diberi peluang untuk ambik subjek2 tersebut, so kalau yean lulus dengan cemerlang dalam exam penggal 1 nanti, yean akan teruskan niat yean blajar subjek2 tersebut.. and now yean ada 5 subjek elektif skang neE iaitu....
biology, sains suka
n, additional mathematics, prinsip perakaunan, dan tasawur islam..
huh, fenin otak yean,ekeke...!!!
yang membuatkan yean stress skang neE ialah time pertandingan untuk silat nanti iaitu pada tarikh 4,5,6 haribulan 5.. seminggu sebelum exam..!!! argh..!! x sempat nak study,huhu...
dah larh skang neE berlambak kerja rumah, ULBS, dan sebagainya, skang neE langsung x jengguk buku lagi dah akibat kesibukan yang memanjang... lepas balik dari skull jer trus pegi mandi and bersiap-siap untuk ke sekolah balik, and then pulang jam 7 pastu cuci pinggan kat rumah, kemas rumah dan sebagainya, then jam 10 baru berpeluang nak rehat.... tidur trus!!! jam 5 plak kena bangun pagi plak.. dan begituah seterusnya...huhu.. you aLL x kecian ker ngan yean...wawawa!! nak nanges...!! wakakak..!! aik, ketawa plak,hoho...
Anyway, doakan yean berjaya dalam pelajaran dan menang dalam pertandingan silat nanti,k...?!
hehehehe....





p/s: fenin, fenin...!!!

Sabtu, 28 Mac 2009

cInTa sI gaDis biSu..

Ayu duduk bersandar di sebuah kerusi yang panjang di halaman rumah majikannya. Petang yang indah disinari dengan cahaya matahari yang mula terbenam, membuatkan suasana menjadi semakin gelap.

"Ayu, kenapa neE? Ibu lihat lain macam jer sejak balik dari sekolah tadi? Ayu bergaduh dengan Tuan Muda Razif lagi ker?" sapa Ibu Ayu iaitu Samsiah yang bimbang akan anaknya yang sejak dari tadi asyik termenung sahaja.

Razif pula tidak keluar lagi dari biliknya sejak pulang dari sekolah. Dia asyik berkurung sahaja dari tadi. Hati tuanya mulai berasa bimbang jika ada sesuatu yang telah berlaku antara Ayu dan Razif hingga menyebabkan mereka kelihatan sedih dan langsung tidak ingin bercakap dengan sesiapa pun.

"Ayu, cuba kamu beritahu Ibu apa sebenarnya masalah kamu." pujuk Samsiah lagi apabila mendapati anaknya hanya mendiamkan diri sahaja. Samsiah duduk disebelah Ayu dan berharap agar anaknya itu dapat menceritakan segalanya tentang masalahnya namun hampa. Ayu hanya menggelengkan kepalanya.

Ayu masih memikirkan kejadian yang berlaku antara dia dengan Razif di sekolah tadi. Ayu menjadi semakin resah apabila teringat akan wajah Razif yang sedang dalam kesedihan. Ayu pelik dengan kelakuan Razif. Timbul banyak persoalan di hatinya mengenai Razif. Mengapa Razif menangis? Kata-kata yang diungkapkan dari bibir Razif juga masih tergiang-giang di telinganya.

"Ayu..." Ayu tersentak. Lamunannya terhenti. Lupa akan kehadiran Ibunya di situ.

Ayu tak apa-apa Ibu. Ayu cuma penat jer sebab tadi ada banyak aktiviti di sekolah tadi. ujar Ayu. Dia terpaksa membohongi Ibunya agar tidak khuatir akan dirinya.

"Kalau macam tuE. Ibu nak masuk ke dalam dulu, banyak kerja lagi. Ayu plak jangan lupa masak makan malam nanti. Tak lama lagi Datuk dan Datin pulang." Ayu menganggukkan kepalanya.

Setelah kelibat Ibunya hilang dari pandangannya, Ayu segera masuk ke dalam dapur untuk memulakan tugasnya sebagai orang gaji di rumah mewah itu. Sudah menjadi tanggungjawabnya untuk menyiapkan makan minum keluarga majikannya. Bimbang juga dia jika terlewat menyiapkan segalanya.

*********

Berkali-kali Ayu mengetuk pintu bilik Razif namun tiada respon. Dia harus memberitahu Razif agar turun ke bawah kerana keluarganya yang lain sudah pun menunggu untuk makan malam bersama-sama.

Perlahan-lahan Ayu membuka pintu bilik. Mungkin Razif sedang tidur. Namun, setelah masuk ke bilik tersebut, Ayu langsung tidak melihat kelibat Razif di bilik itu. Ayu semakin hairan. Setahunya, Razif hanya berkurung dan tidak pernah keluar dari biliknya sejak pulang dari sekolah tadi. Tiba-tiba Ayu terdengar bunyi seperti kaca pecah.

Ayu segera mencari arah dimana bunyi itu kedengaran tadi. Alangkah terkejutnya apabila melihat Razif sedang duduk di bilik mandi sambil memegang bingkai gambar yang telah pecah. Ayu segera menghampiri Razif dan memeriksa keadaannya. Bimbang jika ada berlaku kecederaan ke atas diri Razif.Kelihatan Razif menggenggam gambar seorang wanita yang cantik memakai gaun pengantin berwarna putih.

"Apa awak buat kat sini?!" ujar Razif tiba-tiba tanpa memandang wajah Ayu. Dia masih lagi menatap gambar wanita itu.

"Keluar!" ujar Razif lagi dengan kasar menyebabkan Ayu tersentak.

"Awak pekak ker?! Saya kata keluar!" Razif memandang Ayu dengan pandangan yang tajam. Mata birunya kini tidak lagi bersinar indah, ia dipenuhi dengan kebencian. Ayu bergegas keluar dari bilik Razif. Dia tidak ingin membuatkan Razif menjadi lebih marah lagi.

"Ayu, apa awak buat kat sini? Mana Razif?" ujar Rafiq yang tiba-tiba ada dibelakang Ayu.

Dea marah dan saya tak tahu apa sebenarnya salah saya pada dea hingga membuatkan...

"Erm, takpelah. Biarkan dea bersendirian. Maybe dea teringatkan arwah Shasya lagi." ujar Rafiq lagi memotong kata-kata Ayu yang menggunakan pergerakan tangannya sebagai isyarat untuk dia bercakap.

Arwah? Ayu kebingungan. Wanita dalam gambar itukah?

"Nanti saya ceritakan pada Ayu. Sekarang, kita turun bawah. Yang lain dah tunggu tuE. Biar Mak Kiah jer yang bawakan makanan untuk Razif nanti." Ayu menganggukkan kepala lalu membuntuti langkah Rafiq menuruni anak tangga. Walaupun dia dan ibunya hanya orang gaji, namun mereka sering makan semeja dengan majikannya. Katanya lebih meriah jika makan beramai-ramai dan membuatkan lebih berselera.

Ayu memandang kerusi kosong disebelahnya. Itulah tempat yang sering Razif duduk apabila mereka menjamu selera. Ayu berasa bimbang. Timbul perasaan simpati dihatinya. Adakah Razif pernah kehilangan orang yang disayangi? Adakah wanita di dalam gambar itu telah meninggalkan Razif? Adakah wanita itu adalah insan yang penting dalam hidup Razif. Yang pasti, Ayu harus mendapatkan jawaban itu dari Rafiq.

*********

Rafiq memerhatikan Ayu dari jauh. Kelihatan Ayu sedang duduk di sebuah buaian kecil di taman yang terdapat di halaman rumahnya. Perlahan-lahan Rafiq menghampiri Ayu yang masih termenung tanpa menyedari kehadirannya di situ.

"Ayu..." Ayu berpaling. Suara itu cukup dikenalinya. Ayu tersenyum kelat.

"Kenapa neE? Macam ada masalah jer." ujar Rafiq lantas duduk di sebelah Ayu. Ayu menggelengkan kepala. Belum sempat Ayu menggerakkan tangannya, Rafiq sudah terlebih dulu bercakap.

"Ayu masih fikirkan tentang Razif?" Ayu mengganggukkan kepala. Tekaan Rafiq sangat tepat. Ayu hanya mendiamkan diri, berharap agar Rafiq menceritakan mengenai Razif atau lebih dekat lagi iaitu mengenai insan yang sudahpun menjadi arwah itu.

"Nama dea Shasya. Ayu dah lihat gambar wanita yang ada di dalam bilik Razif?" Ayu mengganggukkan kepala sekali lagi.

"Dea tunang Razif."

Tunang? Ayu mengerutkan dahi. Tidak percaya akan kata-kata Rafiq sebentar tadi. Tidak mungkin Razif mempunyai tunang dalam usia yang begitu muda.

"Ya,memang betul. Wanita itu tunang Razif. Dea meninggal 3 bulan yang lalu akibat menghidap penyakit jantung berlubang. Oleh itu, Razif mengambil keputusan untuk berkahwin dengan Shasya sebelum terlambat walaupun masih dalam usia yang begitu muda. Setelah mereka bertunang, Shasya mendapat seorang penderma jantung yang sesuai. Razif sangat gembira pada masa itu. Namun, kegembiraan itu datang hanya seketika apabila Shasya gagal dalam pembedahannya kerana keadaannya saat itu sangat kritikal. Setelah menerima kehilangan Shasya, barulah Razif pulang ke sini semula. Namun apa yang saya lihat, Razif masih lagi seperti dulu, masih tidak dapat menerima kehilangan Shasya walaupun sudah pulang ke tanah air." ujar Razif menerangkan segalanya kepada Ayu.

Ayu mula berasa simpati terhadap Razif. Tidak sangka Razif juga senasib dengannya. Dua-dua pernah merasai dan kehilangan orang yang disayangi. Ayu teringatkan arwah ayahnya. Ibunya tidak pernah mengeluarkan setitik pun airmata di depannya saat ayahnya meninggal. Tapi, Ayu dapat melihat tangisan Ibunya itu di mata hijau milik Ibunya. Memang sakit rasanya ketika kehilangan orang yang dicintai.

"Ayu, dah lewat malam neE. Esok kena bangun awal lagi untuk ke sekolah. Mari kita masuk." ujar Rafiq menghentikan lamunan Ayu. Langkah Rafiq menuju masuk ke dalam rumah diikuti Ayu.

"Ayu jangan terlalu memikirkan perkara itu, okay? Selamat malam." ujar Rafiq lagi seakan-akan tahu apa yang tengah difikirkan oleh Ayu saat ini. Ayu membalas senyuman yang dilemparkan oleh Rafiq kepadanya. Ayu terus menuju ke biliknya setelah Rafiq berlalu dari situ. Dia harus merehatkan tubuh badan secukupnya agar lebih bertenaga pagi esok.




Jumaat, 27 Mac 2009

pRoBLeM,,, PrObLeM.....!!!




sorry guys.... coz dah lama tak post n3 baru,huhu... ntah naper ngan blog yean skang neE... ader jer problem dye,huhu... owh ye, yean nak tanya something ngan kawan-kawan sumer.... erm, apa ek???? he3, yean nak tanya pendapat kengkawan mengenai blog yean.. ok tak???? hehehe... bagi pendapat ek......!!!


yean happy sangat coz dah ramai yang jadi follower yean... thanks a lot...!!! yean nak bagi penghargaan kepada sumer follower yean,hehehe... jeng, jeng, jeng....!!!!


thank you for being
my follower
...



p/s: x taw nak tulis apa lagi, ekeke...!!!

Ahad, 15 Mac 2009

Cinta PertamaKU..(series 1)

BAB 2


Sejak kejadian tempoh hari, hubungan aku dengan Jun semakin erat. Memang indah mencintai dan dicintai oleh orang yang kita sayangi. Namun apabila Asrul iaitu kawan baik Jun menyatakan tentang perasaan cintanya kepadaku, aku menjadi serba salah. Tidak ada seorang pun yang mengetahui tentang hubungan aku dengan Jun sekarang ini kecuali Irah, Wawa, Jie, Adi, Man, dan Muz.

Aku tidak sanggup untuk memberitahu Asrul tentang hubungan kami. Aku takut jika hubungan persahabatan yang mereka bina selama ini akan putus disebabkan oleh aku. Apalagi untuk memberitahu Jun tentang perasaan Asrul kepadaku
.

Aku cuba sedaya upaya untuk mengelak daripada berjumpa dengan Asrul. Kelakuanku kini disedari oleh Irah, Wawa dan Jie. Aku menceritakan segalanya kepada mereka. Namun, itu masih tidak dapat menyelesaikan masalahku.

Suatu hari, Jun langgsung tidak menegurku. Aku hairan dengan kelakuannya. Tidak pernah sesekali dia berbuat begini. Tiba-tiba sahaja dia menjadi dingin kepadaku. Adakah dia sudah tahu hal yang sebenarnya? Aku perlu mendapatkan kepastian. Aku tidak mahu kehilangan orang yang amat kusayangi.

"Jun.." aku menyapanya yang berada di dalam dewan. Nasib baiklah ketika itu tidak ada orang. Bolehlah aku menyelesaikan masalah kami disini. Jun melangkahkan kaki setelah menyedari kehadiranku di situ.


"Tunggu dulu. Kenapa awak buat saya macam neE? Awak dah tak sayangkan saya lagi?" aku menghalang Jun daripada keluar dari dewan tersebut. Dia meman
dangku dan hanya menggelengkan kepalanya tanda menafikan kata-kataku sebentar tadi.

"So, kenapa awak nak mengelak dari saya?!" airmataku membasahi pipi. Tidak sanggup rasanya untuk aku membayangkan bahawa Jun akan meninggalkan aku setelah hubungan yang kami bina selama ini. Hubungan yang pasti membuatkan hidupku disinari kebahagian.

"I'm sorry, yean.. I always love you,but.." Jun mengenggam tanganku erat. Kata-kata yang keluar dari mulutnya terhenti. Aku menanti dengan penuh sabar. Menanti kata-kata yang akan membuatkan hubungan kami lebih menjadi jelas.

"Tapi apa?" ujarku setelah mendapati Jun hanya mendiamkan diri sejak dari tadi.

"Asrul... dea..."


"Kenapa? Sebab dea sukakan saya, awak nak nak elakkan diri dari saya?!" ujarku lagi. Geram dengan kelakuan Jun yang lebih mementingkan perasaan sahabatnya daripada perasaanku sendiri.


"Bukan. Tapi... Awak tahu kan? Saya tak boleh buat dea macam neE. Dea sangat sayangkan awak, yean. Saya tak mahu dicop sebagai kawan makan kawan. Sayang, remember this, I love you. But we can't do this to him."

"What?! So, awak nak saya dengan dea.."


"Shhh, bukan begitu. Cuma..."

"Cuma apa? Awak nak kita putuskan hubungan?"

"Yean, bukan itu maksud saya. Saya tak mahu kehilangan orang yang saya sayang. Tapi saya juga tidak mahu kehilangan sahabat baik saya, sayang. Kita tidak akan putuskan hubungan kita tapi..."


"Sudah larh,Jun. Saya tak mahu kerana saya, awak dengan Asrul bergaduh. Saya tak mahu awak selalu elakkan diri dari saya lagi. Saya dah buat keputusan, mulai hari ini kita akan tetap menjadi seorang saha
bat. Tidak lebih daripada itu." aku cuba untuk senyum. Namun, senyumanku itu membuatkan airmataku lebih laju membasahi pipi.

"No, saya nak awak tetap bersama saya. Saya akan cuba jelaskan semuanya kepada Asrul. Tolong jangan buat keputusan seperti ini. Please,sayang." Aku tidak tahu ingin berbuat apa lagi. Inikah perasaan Jun padaku? Betulkah dia cukup mencintaiku? Namun, aku rasa bersalah. Bersalah terhadap Jun dan juga Asrul.

Asrul juga adalah sahabat baikku sebelum ini. Aku tidak sanggup untuk melukai hatinya. Apatah lagi melukai insan yang cukup kucintai. Aku dalam dilema. Tidak tahu harus membuat apa lagi agar tiada seorang pun yang akan terluka dengan keputusanku kelak.


"Kita sama-sama akan berjumpa dengan Asrul. Jelaskan dengan dea tentang hubungan kita selama ini,ok?" ujar Jun ap
abila aku hanya mendiamkan diri.

"Tapi, adakah awak sudah bersedia dengan semua ini.?"


"Yes. Saya pasti. Dan maafkan saya sebab selama neE saya selalu mengelak daripada berjumpa dengan awak. Saya buntu. Dan sekarang, saya berjanji akan mempertahankan hubungan kita walau apapun yang akan terjadi. I promise to you, sayang. I promise." Jun mengucup tanganku yang hangat.

Aku cukup terharu dengan Jun. Tidak sangka, dia akan lakukan semua ini. Aku tersenyum kepadanya. Memberikan kekuatan kepadanya untuk menghadapi masalah ini. Aku cukup berharap Asrul dapat menerimanya. Hatiku berdegup kencang. Dapatkah aku dan Jun mempertahankan hubungan kami yang baru hendak mula mekar?


*********



Sudah hampir seminggu semua ini berlalu. Akhirnya aku dan Jun tidak perlu merahsiakan lagi tentang hubungan kami yang sudah sedia terjalin kepada Asrul. Semua guru juga telah mengetahu tentang perkara ini. Entah bagaimana perkara tentang kami boleh tersebar di seluruh sekolah.

Semenjak Asrul mengetahui tentang hubungan kami, dea sudah jarang bercakap. Namun, hubungannya dengan Jun masih seperti dulu. Bezanya, dea menjadi kekok apabila berhadapan dengan aku. Aku pelik dengan kelakuan Asrul sekarang, tetapi mujurlah tiada pergaduhan yang timbul antara Jun dan Asrul.

Kini, aku menjadi gadis yang paling famous di sekolah. Di mana sahaja aku pergi, pasti ada seseorang yang akan bertanya di mana Jun berada. Begitu juga dengan guru-guru yang ada di sekolah. Gadis-gadis yang dulunya meminati Jun pula sering menyapa aku dan menyatakan ketidakpuasan hati mereka kerana aku dapat memiliki Jun. Pelik!!! Namun, syukurlah kerana tiada seorang pun yang tidak menyukai aku walaupun lelaki idaman mereka sudah menjadi teman lelakiku.

Jun juga senasib denganku. Katanya ramai lelaki yang mennyatakan ketidakpuasan hati mereka kerana dapat menjadikan aku teman wanitanya. Tidak aku nafikan memang dari dulu lagi aku selalu menolak jika ada lelaki yang mahu berkenalan denganku lebih daripada seorang kawan. Dan entah mengapa dengan mudah sahaja aku telah menjadi teman wanita Jun walaupun baru 2 bulan kami berkawan. Adakah ini kerana aku juga memang mencintai dirinya berbanding dengan mana-mana lelaki yang pernah ku temui sebelum ini?

Ya. Memang betul. Dan aku rasa sangat bahagia saat ini kerana telah menemui dengan lelaki idamanku yang selama ini ku tunggu dan idam-idamkan. Moga hubungan kami akan kekal hingga ke akhir hayat.



bersambung....

Jumaat, 13 Mac 2009

Tag UntuK yeaN LaGi..!!

Huhu, yean kene tag lagi.. Yean dapat tag daripada Sakuracute and mr_kay.. 2 owh.. Anyway, yean akan jawab, dun wury be hepi.. wahaha!!!

Tag pertama dari Sakuracute...
Yean jwab ye,ekeke..!!

1. Nama samaran yean??? erm,rase nyer inilah nama samaran yean.. kalau sakura ty nama betul kan bagus,ekeke!!

2. Hobi yean, chatting kat blog yean sendiri larh,hoho.. x sempat nak impikan hobi lain coz busy sangat dengan latihan and keje umah,huhu..

3. Barang tersayang eh.. erm, first yean syg ngan labtop yean,wahaha.. pastu, handphone, mekap, baju yang yean reka sendiri,hehe and last skali rantai yang diberi oleh arwah bf yean..

4. Perangai yg yean x suka ialah..... jeng,jeng,jeng....! kuat perasan, sombong, x m'hargai orang lain, kedekut, gila duit, gila talak????!! ekeke, dan seangkatan dengan nyer larh..

5. kata2 semangat??? yean x taw larh.. he3

6. Iye.. yean mmg minat sangat b'chat.. Terutama nyer dengan orang yang yean sayang kat blog yean,wahaha..!! dah ada yang perasan tu, neE yang x suka neE.. he3..

7. Besar nanti yean nak jadi lawyer, macam abg GhostMcee.. he3,jgn marah..!!

8. Blog sakuracute mmg cute sangat..! macam tuan dea,ekeke... harap makin banyak n3 baru.. he3..



Itu jer tag daripada sakuracute..
Skang yean nak jawab tag daripada mr_kay plak,he3


1.Who tagged you?
- org yg tag yean tuE, seorang lelaki yang bernama kay bin????! tak tahu,ekeke...

2. Do you like tags?
- suker gak.. c0z dalam banyak2 org tuE, yean jugak yang dipilih,hoho.. bangga nyer rase..

3. If you can have a dream to come true, what would it be?
- nak blajar kat Paris and Korea.. tak p0n, nak jumpa ngan buah hati yean kat Korea, saper lagi kalau bukan Lee Jun Ki..!!!! hoho, jgn jelez arh...

4. What is your current mood?
- x taw plak,ekeke..!!

5. What will you do if your crush says he/she adores you too?
- nak buat ape ek???? herm..........?????

6. Will you fall in love with your bestfriend?
- x akan..! Yean tak nak kenangan lalu berulang kembali... cukuplah yean dah rase pahit manis nyer.. dah serik!!! lepas berpisah, dah segan nak b'kawan balik.. s0, kpd kengkawan yg dah jatuh hati pada kwn sendiri, lebih baik lupakan jer...

7. Which will you prefer, loving someone or being loved by someone?
- being love by someone.. indah lagi dicintai drpd mencintai,right????

8. What is your favourite food?
- mangga...hoho, yean suker sangat ngan makanan yg masam2 neE..! wahaha...

9. If the person you dislike is right in front of you, what will you do?
- yean kasi penamp0.. x p0n yean hadiahkan tendangan maut sampai mampus.. tak perlu lagi nak teng0k muka dea lepas tuE.. wakaka..!!! kiddingz.. yean jauhkan diri kot..

10. What do you pray each day for your loved ones?
- semoga dea x dirampas oleh perempuan gatal..! wakaka...!!! lucu,lucu..

11. What takes you down the fastest?
- bad news

12. How would you see yourself in ten years time?
- yean dah blajar kat korea and dah pandai cakap korea.. he3.. and, yean dah kawen ngan orang korea kot...! he3, prasan..

13. What is the reason that could make you so tensed up?
- Erm?????? apa ek???

14. What kind of person do you think the person who tagged you is?
- yean tak taw larh.. hensem kot??? wahaha...!!! aik??? muka mr_kay dah merah larh.... prasan larh tuE,ekeke... gurau jer, jgn marah ek??!

15. Would you rather be single and rich or married but poor?
- single.. but not rich larh.. just hepi g0 lucky...hoho..

16.Would you sacrifice for your loved ones?
- setia.. tu jer yang yean dapat bagi kat dea..

17. What's the character must have in your partner?
- baik hati... bkn jantung.. bt pe dea baik sangat nak bagi jantung dea,kan??? lebih baik bagi hati dea,hoho..!!!

18. If you fall in love with two people simultaneusly, who would you like to pick?
- dua2 yean x akan pilih.... c0z yean tak nak melukakan hati seseorang, chewah..!!!

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?
- maafkan jer.. tp sebelum tuE kene kasi penamp0 dulu.. wahaha...!!! kiddingzz..

20.Do you prefer being single or having a relationship?
- nak single jer.. tp kalau dah ada yang berkenan tu, sila larh isi borang kat shoutmix chat yean.. nanti yean temuduga,hoho...


21. what is your most embrassing moment?
- ada orang call my name.. tp bukan yean sebenar nyer yg kene panggil.. yean salah dengar, malu sangat.. koyak muka yean 7 tahun,wakaka...!!!

22. Who are the 5 person that you would like to tag?
- saper ek??? ok, yean pilih.... jeng, jeng, jeng...!!!

1. Sakuracute
2. Abg Kira
3. Kak Hunny
4. Abg Wan_Hazel
5. Kak Yana

Yean harap you aLL m'jawab tag ini...he3.. tu jer, daaaaaa...!!!!

Rabu, 11 Mac 2009

PERSATUAN SILAT

Yean skang neE dah ikut silat.. best sangat..!!! ekeke.. yean neE aktif sangat dalam kokurikulum..(betul ker neE????) yean banyak join persatuan2 like pengakap, silambam, dan silat.. he3, sampai yean dah jarang duk kat umah coz busy dengan latihan... malam plak yean tido, and kekadang tu bangun jam 3 pagi tuk siapkan keje rumah, huhu... selain itu, yean ade join kelab pencinta alam.. and kelab bola jaring.. memang yean paling teror larh kat skull c0z dah pecah rekod...wakaka!!! tu belum lagi ngan dream and teams.. tp skang yean dah tari diri dari kelab tuE coz nak kurangkan sikit kesibukan yang yean alami skang,ekeke... owh ye, yeaN nak kengkawan tengok muka2 cute kitorank semasa latihan silat.. he3..!!!!

*********


haaa.. kalau korank nak taw, inilah alat2 muzik yang digunakan dalam silat.. silat ada 2 kategori... Pertama, olahraga.. yean pilih olahraga coz berat yean 45kg, wahaha.. 45 dan ke atas, disarankan ikut olahraga.. Ke-2 plak seni.. mereka yang ambik neE kene ada alunan muzik.. setiap pergerakan mereka akan diikuti dgn muzik.. sebab tu larh perlu ada nyer alat2 muzik neh..

*********


Yang neE larh student silat seni.. mereka bukan menari taw.. jangan salah faham plak.. mereka tuE sumer tengah mengeluarkan aura2 silat yang telah dipelajari, chwah..!!! yang dua orang tuE tengah ber'gusti' untuk merebut seorang lelaki.. wakaka..!!


*********

Yang neE plak pemain2 alat muzik.. mereka neE dalam kategori silat olahraga jugak.. makne nyer selain olahraga, mereka adalah sebahagian daripada student yang ambik silat seni.. 2 in 1.. he3.. best kan????


*********

Ini plak student yang ambik silat olahraga.. sumer nyer tampak ayu je kan??? ekeke,prasan larh plak..! kengkawan sumer jangan pandang rendah taw.. tampak je ayu and cute (kuat prasan..hoho), tapi sebenar nyer sangat tegas dan ganas apabila ber'gusti' dalam gelanggang.. haaa, jangan cabar...!!! wahaha..


*********

Akhir sekali, yean nak perkenalkan couch yean.. hensem kan?? erm, x lah jugak,ekeke..(sempat lagi mengutuk) dea neE kekadang mesra sikit, tapi kalau mood tegas dea datang, sumer orang dea nak lawan termasuk larh pompuan.. (erm,x pernah kot dea lawan pompuan, saje je cakap,ekeke).. bt pengetahuan kengkawan sumer, kalau nak ikut silat, silalah guna seluar yang besar sikit coz bila anda ber'gusti' di dalam gelanggang, selalu timbul kes 'seluar koyak'.. wakaka, memang lucu larh.. kawan yean pernah kene kes neE, malu sangat.. sumer orang ketawa.. tapi tak hairan sangat larh coz itu adalah perkara biasa dalam silat.. mintak jauh2kan larh kes yang memalukan tu dari yean.. he3


tu jer yang yean nak citer kat korank today,he3.. salam...!!!

Ahad, 8 Mac 2009

cInTa sI gaDis biSu..

PART 1

Ayu menghampiri bilik Razif. Sudah jam 7 pagi namun Razif masih belum bangun lagi. Dia harus mengejutkan Razif agar tidak terlewat untuk ke sekolah. Kini Razif juga bersekolah di SRMU dan sekelas dengan Ayu. Ayu pula ditugaskan oleh keluarga Razif untuk menjaganya.

Dia berasa hairan kerana perlu menjaga seorang lelaki yang sudah matang dan pasti tahu menjaga dirinya sendiri. Mengapa perlu perhatian daripada orang lain lagi? Namun, Ayu terpaksa akur kerana ia memang adalah tanggungjawabnya sebagai seorang pekerja di bawah keluarga Razif.

Ayu mengetuk pintu bilik Razif berkali-kali namun tiada respon. Ayu membuka pintu perlahan-lahan. Dia harus mengejutkan Razif dengan segera. Alangkah terkejutnya Ayu apabila mendapati Razif masih tidur.

Dea tak dengar ke tadi saya ketuk pintu tuE sampai nak pecah?! Agak nyer kalau saya bom bilik neE pun pasti dea tak perasan punyer!

Ayu hanya mampu menggelengkan kepala melihat gelagat Razif. Tanpa disedarinya, terukir senyuman di bibir Ayu. Ayu merenung Razif agak lama. Dia menghampiri Razif dan cuba untuk mengejutkannya. Razif tiba-tiba memeluk Ayu dan membuatkan Ayu kaku. Ayu lemas dalam pelukan Razif namun dia segera menolak Razif dan membuatkan Razif terjaga dari tidurnya.

"Apa awak buat kat bilik saya neE?" ujar Razif yang terkejut dengan kehadiran Ayu di dalam biliknya itu. Ayu kemudiannya mencapai jam yang terletak di meja dan menghulurkannya kepada Razif.

"Apa neE? Jam? Kenapa awak bagi saya jam neE?" Razif mengerutkan dahinya. Tidak faham akan tindakan Ayu.

Ayu kemudiannya menunjukkan angka 7 dengan jari telunjuknya. "Hah?? Dah jam 7? Kenapa awak tak cakap awal2?!" ujar Razif lalu menuju ke bilik air dengan gopoh.

"Apa awak buat kat sini lagi? Keluarlah, saya nak mandi. Takkan awak nak tengok filem free kot!" Ayu segera keluar daripada bilik itu.

Saya pun tak ingin nak tengok walaupun ia percuma larh,huh! Ayu merengus kasar. Dia hairan kenapa Razif selalu ingin bertekak dengannya. Setahu Ayu, dia tidak pernah sekalipun melakukan kesalahan kepada Razif. Sudah seminggu Razif berada di sini, namun sekalipun tidak pernah melayan Ayu dengan baik. Ada saja yang salah di matanya.

Anak orang kaya. Mana larh ada hati nak bercakap sopan apatah lagi nak bebaik dengan orang gaji macam saya neE. Silap hari bulan, Pasti dea suruh saya panggil 'Tuan' kot.. Ekeke!!

Ayu segara menahan gelak dan kemudian menuju ke tempat dimana kereta Razif diparkir. Hari neE dia terpaksa bersama-sama ke sekolah dengan Razif. Ayu berasa sedih kerana dia mungkin tidak akan dapat bersama dengan Rafiq lagi seperti selalu.


*********

"Apa ayu buat kat sini? Mana Razif?" tanya Rafiq yang menyedari kehadiran Ayu di gelanggang tennis tersebut.

"Awak dah habis latihan?" tanya Ayu pula menggunakan pergerakan tangannya sebagai isyarat untuk bercakap tanpa menjawab pertanyaan Rafiq sebentar tadi.

"Ya. Ayu tak perlu lagi menunggu saya di sini. Mulai hari neE, Ayu kena sentiasa berada di sisi Razif. Maisarah akan pulang bersama saya mulai hari ini, memandangkan dea jugak sekelas dengan saya." terang Rafiq dengan senyuman. Ayu hanya berdiam diri. Hatinya mulai sakit apabila Rafiq sering bercakap tentang Maisarah sejak kebelakangan ini. Cemburukah dia??

Sejak kedatangan Maisarah dan Razif, Ayu jarang dapat mendampingi Rafiq seperti selalu. Apatah lagi, dia terpaksa menjadi 'bodyguard' Razif. Entah di mana Razif berada sekarang. Setelah Rafiq berlalu dari situ, Ayu segera mencari Razif setelah Rafiq menyuruhnya agar sentiasa berada di sisi Razif. Ayu berasa hairan, kalau Razif perlukan perhatian dan perlindungan, kenapa tidak mengupah bodyguard sahaja. Bukannya keluarga mereka tidak mampu pun, kenapa harus dia yang perlu menjadi 'bodyguard' lelaki sombong tuE?! Itulah yang sering bermain difikiran Ayu sekarang.

Akhirnya dia mengalah dan terus mencari Razif di seluruh kawasan sekolah tersebut. Walaubagaimanapun, dia dan ibunya hanyalah orang gaji sahaja. Memang sudah menjadi tanggungjawabnya menurut setiap arahan yang diberikan oleh ibubapa Rafiq dan Razif. Sepatutnya dia bersyukur kerana majikannya seorang yang baik hati. Kalau tidak, sudah tentu dia tidak dapat menyambung persekolahannya lagi. Sudah beruntung Ayu dan ibunya kini.

Lamunan Ayu terhenti apabila mendengar seseorang dari dalam dewan sekolah tersebut sedang memetik gitar dan menyayikan lagu Saat Terakhir yang pernah menjadi lagu paling popular di kelasnya dulu. Lagu yang didendangkan dengan buyi gitar yang merdu menambahkan lagi kesyahduan irama lagu.

Tak pernah terfikir olehku,
Tak sedikitpun ku bayangkan,
Kau akan pergi tinggalkan kusendiri...

Begitu sulit kubayangkan,
Begitu sakit kurasakan,
Kau akan pergi tinggalkan kusendiri...

Ayu bagaikan tidak percaya dengan apa yang dilihat dihadapannya kini. Seorang lelaki yang sombong dan sering bergaduh dengannya kini sedang asyik bermain gitar dan menyayikan lagu dendangan ST 12 itu. Suaranya cukup merdu membuatkan Ayu terpaku melihat ketampanan Razif yang sejak dari tadi tidak menyedari kehadiran Ayu di situ.

Dibawah batu nisan kini kau t'lah sandarkan,
Kasih sayang kamu begitu gelap,
Sungguhku tak sanggup ini terjadi,
Kerna ku sangat cinta..

Inilah saat terakhirku melihat kamu,
Jatuh airmataku menangis pilu,
Hanya mampuku ucapkan,
Slamat jalan kasih...

Ayu merasakan setiap ayat-ayat yang dikeluarkan dari mulut Razif mempunyai maksud yang tersendiri. Dia bagaikan memahami apa yang ingin disampaikan oleh Razif melalui lagu itu. Tanpa disedarinya, Ayu duduk di sebelah Razif. Namun Razif masih leka bermain gitarnya tanpa mengetahui kewujudan Ayu saat itu sedang memerhatikannya.

Satu jam saja ku t'lah bisa
Cintai kamu dihatiku,
Namun bagiku melupakanmu,
Butuh waktuku seumur hidup...

Satu jam saja ku t'lah bisa
Sayangi kamu dihatiku,
Namun bagiku melupakanmu,
Butuh waktuku seumur hidup...

Dinatiku....

Tiba-tiba Razif berpaling. Mata mereka bertaut. Mata Ayu tidak berkelip apabila mendapati Razif mempunyai sepasang mata berwarna biru yang sangat cantik dan membuatkan hatinya berdegup kencang. Ayu juga menyedari Razif hampir seiras dengan wajah mat saleh. Mat saleh yang kacak dengan sepasang mata birunya. Namun timbul persoalan di hatinya apabila terkenagkan Rafiq. Rafiq tidak mempunyai sepasang mata biru seperti Razif mahupun wajah mat saleh, begitu juga dengan ibubapa mereka. Adakah sebab Razif menetap di negara asing itu? Tidak mungkin hanya kerana itu sahaja sudah membuatkan Razif tidak seiras dengan abangnya.

Lamunan Ayu terhenti apabila Razif tiba-tiba memegang pipinya yang mulus itu. Dan mengatakan sesuatu yang masih boleh didengari oleh Ayu walaupun suara Razif cukup perlahan semasa mengungkap kata-kata itu.

"Saya masih perlukan awak dalam hidup saya." Ayu terkejut. Terkejut dengan kelakuan Razif dan kata-kata yang kurang difahaminya itu walaupun jelas di perdengarannya. Ayu lebih terkejut lagi apabila mendapati airmata Razif membasahi pipinya. Razif menangis? Sukar untuk Ayu percaya. Namun, melihat keadaan Razif membuatkan Ayu mula berasa simpati terhadap Razif.

Ayu ingin memberikan ruang untuk Razif bersendirian dan segera melangkahkan kakinya keluar dari tempat itu, namun Razif sempat memegang tangannya. Langkah Ayu terhenti dan Razif terus memeluk Ayu. Ayu menjadi kaku. Tindakan Razif sudah jauh di luar jangkaannya. Dan ini sudah kali-2 Razif memeluk Ayu.

"Maafkan han." ucap Razif membuatkan Ayu terpaku sekali lagi. Ayu tidak tahu ingin berbuat apa. Kemudian, dia membiarkan Razif melayan perasaannya sendirian namun Ayu berasa tidak selesa apabila Razif masih lagi memeluknya.

Apa saya nak buat neE?! ujar ayu keresahan.