My MuSiC


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

keNaLi gUrLz yEan'D...









Go get your own pYzam Page Pets

Page Pets & MySpace Layouts



Hai sumer.. makasih bebanyak coz sudi jenguk2 blog yean neE.. yean harap ada yang sudi menjadi sahabat yean di alam maya ini..! anyway, buat rakan2 sumer, maafkan yean jika yean siarkan citer2 yang x m'yenangkan hati.. and yean harap you aLL enjoy...!!!



Rabu, 3 Jun 2009

TERLUKA....????

Ini ada kisah yang sangat perit buat kalangan remaja wanita masa kini.. kisah neE,, dialami oleh kawan baik yean sendiri.. kesian plak yean ngan dea neE.. Anyway,,yean nak kongsi cerita dea neE ngan kengkawan sumer and bagi pendapat korang pada kawan yean neE,, apa yang harus dea lakukan untuk menyelesaikan masalah dea....k???

*********

Hati aku benar2 terluka... sesangat terluka..!!! Lelaki yang paling aku percaya dan sayangi telah melukakan hati aku.. Kelmarin,, aku pegi jumpa lelaki yang merangkap BoyFriend aku tuE c0z dea akan pegi ke SANDAKAN untuk mewakili TENOM dalam pertandingan silat olahraga nanti dalam seminggu neE.. Orang kalau dah kemaruk bercinta neE,, x sanggup rasa nyer kalau berpisah lama2.. Pastu aku minta handphone dea,,tiba2 jantung aku bagaikan berhenti berdegup.. Aku check ar inbox mesej dea,, ada nama pompuan tuE yang merangkap ex-GirlFriend dea.. Mereka masih berhubung lagi dan bila aku baca mesej tersebut,, tau apa pompuan tuE tulis????

GUD NITE AND LOVE U 2....

Haaaah!! Naik gila aku dibuatnya.. yang aku tak puas hati neE,, pompuan tuE tulis LOVE U TOO.. Hairan jugak aku dibuatnya,, mustahil pompuan tue cakap "love u TOO" kalau BF aku tak memandai cakap ngan dea I LOVE U.. Dan bila aku tanya kat BF aku pasal mesej tuE dan hubungan dea ngan ex-GF dea tu skang,, dea hanya jawab...


"Kami dah tak de apa2 hubungan.. dea jer yang slalu sms and call abg tapi abg tak layan pun.."


Huh,,senang jer dea cakap camtu!! Aku tak caya!! Pastu aku tak de mood nak DATING lama2 ngan dea.. Aku blah ar trus meninggalkan dea kat sana.. Balik aje dari rumah aku report kat abang angkat aku,, and minta dea siasat coz abang aku kenal sangat ngan pompuan tuE.. Mereka kira kawan baik jugak larh.. And yang lebih mengejutkan pompuan tuE mengaku ngan abang aku yang BF aku ngan dea masih couple... Cish,,sampai hati BF aku tipu and sakitkan hati aku.. And ntah bila plak mereka tuE couple balik.. And akhirnya sesi bersms dengan BF aku berlangsung dan membuatkan aku skang neE tengah dOk fikir sama ada nak teruskan hubungan kami atau tidak.. So,,buat kengkawan and follower Gurlz Yean'D neE,, saya nak minta pendapat korang mengenai masalah yang tengah saya hadapi neE.. sebelum tuE,, baca dulu sms antara aku dengan BF aku neE...(tapi jgn plak ader yg termuntah bile baca...yelah,,mana taw ada org yang geli geliman ngan panggilan yang kami gunakan antara satu sama lain,,hahaha)


"Akum..Syg nak tanya abg sket,,blh??"

"Tnya larh,,apa dea.."


"Abg jwab dgn jujur arh..Abg masih c0uple ma si _ _ _ kan.. Syg mo dengar sendiri dari mulut abg,,bukan dari mulut orang lain!!!" (masa neE aku tengah bengang sangat)

"Abg uda break ma dea.." (selamba jer dea m'jwab..isk3)

"Bila?? Tadi?? Atau lama uda??"

"Lama uda..."

"Abg tipu kan..Tadi abg angkat syg call,,dea kawan baik pompuan tuE.. and pompuan tuE sendiri yang mengaku abg masih couple ma dea... baru jak dea cakap tadi.. abg tipu kan??" (aku benggang neE,,memandai jak tipu orang..huhu)

"Dea blum taw lagi yang abg kasi break dea.. tapi kalau syg x pcaya x pa larh.. dari syg jak.." (neE aku confuse sket.. mana ada orang x bagitaw ngan pasangan dea kalau dea nk break ngan orang tuE.. hish,,lawak,,lawak..)

"Syg tak tau nk cakap apalagi..tapi kalau abg memang sayang ma dea,,syg boleh undur diri.. Syg sanggup lagi jadi adk angkat abang macam dulu daripada jadi orang ke-3.. syg x maw sbb syg,, pompuan tuE terluka..lagipun dea kawan syg.. and terserah abg maw pilih sepa.." (akhirnya dengan airmata yang menitis di pipi,, aku luahkan segalanya yang terbuku di hati.. sedih gak tapi aku x boleh pentingkan diri sendiri.. pompuan tuE boleh gak dikatakan kawan aku wlaupun tak rapat sangat..)


"Tapi abg nilai kamu dua,, abg suka lagi ma syg.." (ceh,,lelaki...!! mula larh tuE bermulut manis..)


"Tapi syg tak suruh abg break ma pompuan tuE.. syg jugak tak suker abg pasang 2.. apa yang sayang nampak,, pompuan tue sygkan abg.. so,rasa nyer syg yang kene lupakan hasrat hati syg tuk bersama ngan abg..." (chewah,,jiwang!!! tapi dalam kesedihan sebenar nyer sewaktu m'gungkap tuE)

"Jadi syg mo break ma abg larh neE???"

"Ntah larh..syg sgt sayangkan abg.. tapi syg tak boleh pentingkan diri sendiri kan..ntah larh,,nnt larh kita cakap pasal neE..syg nak tenangkan fikiran neE dulu..Smekom.." (akhirnya aku lemas dalam tangisan...huuuuu)

"Sama larh,,abg pun sayang sangat ngan syg.. syg rehat larh dulu,,wassalam..."

*********

So,,apa pendapat korang sumer mengenai kisah yang dialami oleh sahabat baik yean neE??? yean x reti larh nak bagi pendapat yean kat kawan yean neE,, coz yean bukan nyer ada pengalaman macam korang sumer.. so,, sama2 larh kita nasihatkan and bantu sahabat baik yean neE....(huhu,,yean pun sedey sebenar nyer bila baca kisah dea neE...huuuu)

p/s:bagilah pendapat korang melalui pengalaman sendiri...huuuuu

11 ulasan:

Fauzan berkata...

Hem... Pening gak ni tapi kalau betul dia dah curang buat apa kita nak bersusah payah setia kat dia. lagi satu kawan awak tu tahu tak yang awak kapel dengan pakwe dia aka pakwe awak?

Tanpa Nama berkata...

pening, pening n pening..!lelaki mmg x setia.kat dpan ckap 'hanya kau yg satu larh'. tapi kat blakang psag sampai 2,3..mmg susah nak lpaskan owag yg kite syg nie.emm, baek awak try untk lpakan die dgan smentara waktu.ex, g shopp ngan kengkwan, g swimm ker or aktvti laen yg bleh buatkn awk rase happy..!

Gurlz Yean'D berkata...

buat fauzan,,
nmpk nyer awak dah salah faham neE.. yean bukan couple ngan pakwe kawan yean larh.. tapi ngan pompuan len...ayoyo...!!! yean tak der kene mengena dengan kisah cinta 3 segi durank tuE....hahaha

buat tanpa nama,,
idea yang baik... tapi pembetulan,,yang sedang terluka bukan yean tapi sahabat baik yean.. nnt yean rekomen idea awak ngan dea,,he3...

Tanpa Nama berkata...

bercinta dan curang?
ne memang kes berat. n memang remeh dalam hal cintan cintun ne. bagi aku, aku tinggalkan jer mamat tu. lagipun aku still study lgi. bt per nak cinta2 dulu ne wei? tapi, kalo memang kawan yean tu sayangkan bf dia tu. suruh dia bersabar n try to talk with her bf slowly. mcm slow talk mcm tu..

>Si_bulan<

Gurlz Yean'D berkata...

buat si_bulan,,
erm,,dea mmg syg giler kat bf dea tuE.. dea sabar n tabah org nyer,, tapi bf dea plak yg giler sket,,hahaha... x tau nk b'syukur dpt gf sebaik kawan yean tuE,,isk3.. (alamak,,free2 yean dapat dosa mengumpat mamat tuE,hahaha)..

Orang Senyap berkata...

salam yean,

cinta yang terluka ya? hehe.. for me benda nie boleh lihat dari 2 sudut..
first, u'all kata u'all age 16 kan??
cinta di peringkat nie menurut teorinya dalam kategori 'cinta monyet'.. memang susah nak lupa org y di syang, nak pulak first love.. tapi life must go on.. kebiasaannya, xramai lelaki pada peringkat umur ini punya komitmen y jitu.. lebih kepada 'mencari dan mencari'.. xpayah nak pening, frust menonggeng.. bwk berbincang atau mungkin 'mr right' gurl tue masih belum muncul... cool jer la.. dont pening2.. kalo pening meh saya kasik panadol.. hehe

Orang Senyap berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Gurlz Yean'D berkata...

buat 0rang Senyap,,
hahaha,,right..!! x pelah,,x yah susah2 bagi panadol.. kawan yean dah telan sebotol ubat,,hahaha..!! kiddingz!!

Orang Senyap berkata...

eyh? telan sebotol ubat
kojol tewus jadinyer ha..

hehe

u got nice blog here..

nice..

eh, i just said nice
just now..

haha

apepun, nice ..

Gurlz Yean'D berkata...

buat 0rang Senyap,,
hahaha,,
nice ker??
tq ek atas pujian tuE..
lucu larh awk neE..
anyway,,nice to know u..
hehehe..

mi$s darussakinah berkata...

salam..kak yean..
pesanan bwat kwn kak yean tuh yer...~

kpd kwn kak yean..

daruss rse..
akak kne bwat kputusan drpd ape akak rse..sng cte..ik0t kte hti..
slalunyer..kalo kte ikut kte hti ni..yg terbaek utk kte taw..
kalo akk rse bek putus jer..putus je lah..
kalo akk rse..tr0skan..s0..go on..~~
anyway..
ni cme pendapat daruss yerk..
cbe lah pkir2kan..
kalo rse btoi pe yg dikatekan 0leh daruss ni btol..
ikot lah..~
sbb daruss ni nk jdi kaunselor..
dah byk ckp nieyh..klah..bye..!!
salam..jenguklah bl0g daruss yerk..pas2 comment n3 daruss yg agk menggilekan ituh..